Știați că până la vârsta de 6 luni sugarii respiră doar pe nas?

Este foarte important ca proaspetele mămici să știe câteva lucruri despre bebelușul care o să apară în viața lor. Astfel, vor depăși mai ușor momentele în care copilul plânge și nu știu cum să-l ajute.

Bebelușul, încă din primele zile de viață are bine dezvoltate atât simțul mirosului, cât și reflexul pentru supt, ambele ajutându-l să se simtă în siguranță. Iar în momentele în care copilul nu mai simte mirosul mamei și al laptelui, apare senzația de nesiguranță. Acest lucru se întâmplăori de câte ori bebelușul are nasul înfundat, pentru simplul motiv că nu știe să respire pe gură,astfel se sperie și începe să plângă. De aceea, dacă bebelușul începe să plângă din senin sau refuză să mănânce, este recomandat să vă asigurați că are năsucul curat și că poate respira normal.

De-a lungul timpului au apărut numeroase produse pe bază de ser fiziologic sau spray-uri cu apă de mare care înmoaie, apoi elimină crustele și secrețiile din năsucul copilului.

Este foarte important să știți cum trebuie ales un spray cu apă de mare pentru bebeluși:

  • Să fie menționat pe cutie și pe tubul de spray că se administrează de la 0 luni și că este steril.
  • Spray-ul să prezinte microdifuziune, deoarece astfel pulverizarea este foarte fină, acoperă și hidratează uniform mucoasa nazală, nu ustură și nu sperie bebelușul, dimpotrivă, percepe pulverizarea ca pe o joacă.
  • Spray-ultrebuie să aibă guler de siguranță pentru a nu-i răni năsucul, precum și dispozitive speciale care să permită administrarea în deplină siguranță din orice poziție.

În Romania există o singură apă de mare care îndeplinește toate condițiile de mai sus, Gama Marimer Baby, cu spray-uri de 100 ml, special create pentru bebeluși. Niciun alt spray cu apă de mare nu prezintă microdifuziune sau dispozitiv de siguranță care să permită administrarea în orice poziție. Obișnuitele spray-uri de 30 ml sunt de fapt pump-spray-uri care permit administrarea doar în poziția șezând și nu prezintă niciun sistem de siguranță conceput pentru a nu răni năsucul copilului.

marimer-hipertonic-baby-in-ro Gama Marimer Baby conține:marimer-izotonic-baby-in-ro

  • Marimer Baby Izotonic spray 100 ml, pentru igiena nazală zilnică a bebelușului;
  • Marimer Baby Hipertonic spray 100 ml, pentru nas înfundat sau se administrează în caz de răceală;

Ambele forme sunt aprobate și certificate pentru administrare încă din prima zi de viață a copilului.

Informații suplimentare și detaliate despre aceste produse, găsiți pe site-ul www.nasinfundat.ro. Pentru a vă lămuri cum acționează și pentru a fi la curent cu experiențele altor părinți care l-au utilizat, accesați pagina Facebook Marimer România. Ca o surpriză atât pentru părinți, cât și pentru cei mici, Marimer vă oferă o soluție care vă poate ajuta să liniștiți bebelușul: cântecele balenuței Marimer. Le puteți avea, descărcând gratuit aplicația Marimer, funcțională pe orice dispozitiv mobil.

Dr. Simona Moiceanu

 

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress