OBEZITATEA ȘI CELULITA – O ABORDARE PRIN GEMOTERAPIE

dr giurgiumanDr. Zsuzsanna Giurgiuman – Cluj-Napoca

www.gemoterapie.ro

www.plantextrakt.ro

Suntem inegali și în fața obezității

Desigur, obezitatea este dependentă de un consum ridicat de alimente calorigene, dar trebuie să știm că ne naștem cu un număr definit de celule grase, numite adipocite, unii cu mai multe, alții cu mai puține – pe de o parte, iar pe de altă parte, o celulă grasă poate     să -și mărească volumul până la de 60 de ori prin acumulare de grăsime.Vedem că genele predispun, dar și că o persoană inițial slabă poate deveni prin concursul mai multor factori obeză. Creșterea numărului de copii și de adulți obezi este un stigmat al timpurilor moderne și -și are sursa în modificarea profundă a stilului de viață.

În tratamentul obezității este crucial momentul în care pacientul acceptă să-și modifice stilul de viață, adică să iasă din zona de confort și, în funcție de caz, să-și modifice alimentația, orarul de activități fizice, să managerieze situațiile de stres, să-și respecte orele de somn, să scadă consumul de băuturi alcoolice și cel de tutun, etc.

Unde își are locul celulita în acest context?

Celulita este o acumulare de țesut gras subcutanat care este fragmentat în camere de un țesut conjunctiv care a crescut în volum și și-a pierdut elasticitatea. Această structură evoluează către formare de micronoduli palpabili, iar în ultima fază de macronoduli vizibili și dureroși la atingere. Paralel, asistăm la acumularea unui edem al zonelor afectate, mai mult sau mai puțin exprimat. Oamenii de știință nu au descoperit cauza celulitei. Studiile arată ca ea apare la 90% dintre femei și este declanșată de o explozie hormonală – ca de exemplu, după pubertate, în sarcină, sau în orice situație caracterizată prin hiperestrogenemie, hiperprolactinemie, hipotiroidism, stres emoțional puternic care declanșează modificări hormonale.Este pertinentă întrebarea de ce apare covârșitor mai mult la femei decât la barbați, într-un raport de 9 la 1. Răspunsul se află în codificarea genetică a constelațiilor hormonale ale celor două sexe, a numărului mai mare de adipocite la femei și a diferențelor structurale ale țesutului conjunctiv dintre sexe.

Înainte de orice tratament, consider că persoana trebuie să fie informată despre factorii siguri și cei potențiali care au putut declanșa afecțiunea, cât și despre faptul că ființa umană este foarte complexă, trăiește și se manifestă pe mai multe planuri – fizic, emoțional, mental – care se întrepătrund și se influențează permanent. Astfel, un șoc emoțional sau mental, o depresie, pot declanșa o avalanșă de modificări hormonale, care vor putea genera multiple boli, inclusiv obezitatea  și celulita.

PREGĂTIREA PENTRU VARĂ.cdrVarianta gemoterapică
În cele ce urmează vă propun un tratament simplu, blând, netoxic și neinvaziv cu ajutorul extractelor din muguri și mlădițe tinere ale plantelor, numite gemoterapice.              Să pornim cu tratamentul la nivel digestiv și emoțional-mental cu extractul din muguri de Smochin, care reglează motilitatea și secrețiile la nivel digestiv, cât și multiple dezechilibre neuro-vegetative, influențând hiperfagia, depresia, unele nevroze și insomnii. Se va asocia cu extractul din muguri de Tei argintiu, care are efect în bulimie, adică în consumul excesiv și necontrolat de alimente, în nervroze și distonie neuro-vegetativă.
Trebuie să știm că atât în obezitate cât și în celulită, se acumulează toxine multiple în corp. Lor ne adresăm cu următoarele preparate:

– extractul din sevă de Mesteacăn, puternic detoxifiant, cu indicație și în obezitate, celulită;

– extractul din muguri de Fag, cu acțiune distinctă pe retenția hidrică, foarte des asociată obezității și celulitei. Retenția hidrică are la bază o stagnare- venoasă și limfatică, pe care o putem influența cu extractul din muguri de Castan comestibil.

– extractul din mlădițe de Rozmarin, cu acțiune în patologia hepato-biliară și cu indicație în orice depunere de grăsime, fie ea generalizată sau localizată.

 Hipotiroidismul este unul dintre factorii care declanșează sau mențin obezitatea sau celulita. Extractul din amenți de Mesteacăn pufos stimulează activitatea tiroidei.
Se pot face asocieri de 2,3 sau 4 gemoterapice, în funcție de cauzele declanșatoare, cu o doză medie de 2 ml pe zi din fiecare preparat, timp de  2 -3 luni, cu pauză de 1-3 luni și reluarea curei, la nevoie.
 

 

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress