Ziua Mondială a Vocii, celebrată în România în perioada 7 – 9 aprilie 2017

În perioada 7 – 9 aprilie 2017, la Ramada Hotel & Suites Bucharest North, va fi celebrată Ziua Mondială a Vocii, în cadrul celei de-a 4-a ediții a Simpozionului Național „Vocea ta contează”. Evenimentul este organizat de Societatea Română de Foniatrie, Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. D. Hociotă” și Asociația Română pentru Consiliere Medicală, sub egida Academiei de Științe Medicale și a Clubului Regal al Medicilor, în parteneriat cu Regina Maria Ponderas Academic Hospital, Universitatea Națională de Muzică București și Asociația Forma PSY.

„Ziua Mondială a Vocii” este sărbătorită în întreaga lume pe data de 16 aprilie, sub numele “World Voice Day”, cu scopul de a atrage atenția asupra problemelor vocale, dar și pentru a conștientiza importanța vocii umane în activitatea socio-profesională. Inițiativa acestei celebrări a fost luată în 1999, în Brazilia, la început sub denumirea de Ziua Națională a Vocii, fiind preluată ulterior și în alte țări. În România a fost marcată pentru prima dată în 2013 la Cluj, iar în București începând cu anul 2014.

Timp de 3 zile, vor fi susținute peste 30 de prezentări, în cadrul unui program științific complex care include conferințe, workshop-uri și transmisiuni live. Construit în jurul temelor „Insuficiența glotică – abordare fono-chirurgicală și recuperatorie • Pedagogie vocală”, programul va susține un dialog interactiv de vârf pe performanța actuală, astfel încât participanții să fie într-un pas constant cu progresul realizat la nivel național și internațional.

Promovând o abordare interdisciplinară, la eveniment sunt așteptați aproximativ 300 de participanți: specialiști ORL, logopezi, medici de familie și profesioniști vocali. Manifestarea se va bucura de prezența unor personalități remarcabile, specialiști în chirurgie și recuperare vocală, precum Dr. Yakubu Karagama (Consultant ORL în cadrul Spitalului Manchester Royal, Manchester, Marea Britanie), Frances Hyde (Specialist în terapie vocală în cadrul Spitalului Manchester Royal, Manchester, Marea Britanie), Dr. Ilter Denizoglu (Profesor asistent în cadrul Clinicii Vocale Unit, Izmir, Turcia) și Dr. Ahmed Geneid (Specialist în tulburări de voce în cadrul Spitalului Central Universitar Helsinki, Helsinki, Finlanda).

În paralel cu lucrările științifice, va loc și o expoziție medicală specializată la care vor participa importante companii medicale active pe piața românească, care vor prezenta ultimele noutăți la capitolul mijloacele de investigare si tratamentul afectiunilor vocale.

Pentru mai multe informații despre eveniment, aveti posibilitatea să accesați site-ul voceataconteaza.ro.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress