Tulburările de somn – influenţa Dormax

Tulburările de somn sunt una dintre cele mai frecvente cauze pentru care pacienţii apelează la ajutorul specializat. Acestea afectează sănătatea psihică, dar şi fizică a pacientilor, ducând la stare anxioasă sau chiar depresivă pe timpul zilei, dificultăţi de concentrare şi de memorare.

De asemenea, un pacient care suferă o tulburare a programului normal de somn, fie de dificultate la adormire, trezire nocturnă, sau apariţia viselor neplăcute, va asocia pe timp de zi o stare de irascibilitate, gânduri ruminative şi o lipsă de motivare şi mobilizare în efectuarea activităţilor cotidiene.

În momentul în care pacientul se adresează specialistului, acesta va institui un program de terapie cognitiv-comportamentală care să ajute pacientul să elimine cauzele psihologice ale tulburărilor de somn şi să privească aspectele vieţii sale dintr-o altă perspectivă. Însă, această terapie generează rezultatele aşteptate într-un interval de timp ce depind de fiecare pacient în parte, însă nu imediat.

În acest scop este util să se ia în calcul asocierea unui supliment alimentar fără interacţiuni medicamentoase, respectiv fără efecte secundare, care să aducă o ameliorare rapidă a calităţii somnului.

Acestea au fost premisele pentru care am luat în calcul studiul suplimentului alimentar Dormax pentru pacienţii aflaţi în terapie cognitiv – comportamentală, studiu ce a vizat impactul pe care administrarea suplimentului îl are asupra calităţii somnului, respectiv a vieţii pacienţilor înscrişi în studiu.

dormaxDormax este un supliment alimentar a cărui formulă unică cuprinde: melatonina, mac californian, passiflora, valeriană. Concentraţia optimă de 1 mg de melatonină din Dormax stimulează secreţia de melatonină endogenă fără să producă dependenţă şi fără efecte secundare. Prin acest principiu activDormax: reglează ritmul circadian (ciclul somn-veghe); scurtează timpul necesar pentru a adormi; creşte durata fazei REM a somnului (în care se consolidează memoria); are acţiune antioxidantă şi susţine funcţia imunitară.

Principiul activ adaptogen din formula Dormax, Macul californian, are acţiune sedativă şi anxiolitică asupra sistemului nervos central, şi optimizează capacitatea organismului de a se adapta la schimbările de fus orar, gărzi de noapte, schimbări climaterice.

Passiflora acţionează sinergic împreună cu Macul californian şi cu Valeriana în asigurarea relaxării şi eliminarea stresului cotidian.

Valeriana, cel mai cunoscut hipnoinductor, induce somnul pe cale naturală, fără efecte secundare a doua zi, promovează relaxarea la nivelul sistemului nervos central.

Obiectivul studiului

Studiul întreprins în perioada 08.2015-12.2015 a avut obiectivul de a determina impactul utilizării suplimentului alimentar Dormax asupra calităţii somnului şi vieţii pacienţilor.

Ipoteza cercetării

Suplimentul alimentar Dormax, administrat 1 capsulă/ zi, seara, la culcare, timp de 14 zile, optimizează parametrii somnului: reduce timpul necesar adormirii, reduce trezirile nocturne, optimizează numărul de ore dormite şi nu are afecte secundare asupra performanţei psihice şi fizice a doua zi după administrare.

Instrumente

 S-a folosit un instrument realizat special pentru acest studiu, cu un indice de consistenţă internă de 0.92, ceea ce înseamnă că itemii testului măsoară acelaşi construct sau sunt identici. Instrumentul este alcătuit din 16 itemi compuşi din afirmaţii cu răspuns închis pe o scală Lickert de la 1 la 5,unde 1 înseamnă total nesatisfăcător iar 5 înseamnă total satisfăcător.

Lotul de participanţi

 A fost alcătuit din 30 de persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 83 de ani, media de vârstă fiind de 52.8.

Procedura

Subiecţi şi-au autoadministrat timp de două săptămâni suplimentul alimentar Dormax. Subiecţilor li s-a administrat un chestionar înainte de începerea utilizării suplimentului natural prin care s-a măsurat calitatea somnului. Acelaşi chestionar s-a administrat la interval de o săptămână după utilizarea produsului Dormax şi la interval de două săptămâni pentru a se măsura efectele utilizării.

Rezultate

Din punct de vedere al indicatorilor descriptivi la nivelul eşantioanelor rezultate în urma aplicării chestionarului înaintea intervenţiei, la interval de o săptămână şi după două săptămâni se observă diferenţe între mediile celor trei eşantioane astfel: media primului eşantion a fost 46.23, media celui de-al doilea a fost 51,97 iar media celui de-al treilea a fost 58,69. Aceste date preliminare indică o modificare a comportamentului de somn pe timpul administrării suplimentului alimentar.

Rezultatele analizei de variantă indică faptul că diferenţele dintre cele trei grupuri reprezentând testarea calităţii somnului la trei intervale diferite sunt semnificative din punct de vedere statistic, F=8.30; iar p=0.01<0.05 ceea ce indică influenţa suplimentului natural Dormax administrat asupra somnului.

Testul ANOVA

  Sum of Squares df Mean Square F Sig.
Between Groups 2290.965 2 1145.483 8.304 .001
Within Groups 11862.540 86 137.937
Total 14153.506 88

Concluzii

Suplimentul alimentar Dormax este o măsură utilă pentru inducerea rapidă a somnului şi prevenirea trezirile nocturne. Reprezintă soluţia eficientă şi naturală pentru relaxare şi somn.Conform studiului există diferenţe semnificative din punct de vedere statistic ca urmare a administrării suplimentului alimentar.

Recomandari

Recomand folosirea suplimentului natural Dormax. Acesta a demonstrat in urma studiului desfasurat o buna complianta in randul pacientilor, datorata utilizarii facile: 1 capsula, seara, inainte de culcare, cu eliminarea surselor de lumina si zgomot din incapere.

De asemenea, pacientii au declarat ca au beneficiat de un somn mai linistit, cu vise placute, iar starea emotionala si performatele intelectuale si fizice au fost optime a doua zi dupa administrare.

In urma evaluarii conform chestionarului si a discutiilor pe care le-am avut cu acestia, Dormax a fost eficient in setarea orei de culcare, respectiv a celei de trezire, regim de somn-veghe pe care le-am recomandat sa il pastreze pentru cat mai lung timp.

 

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress