Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice schimbă viitorul copiilor cu diabet din România

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice schimbă viitorul copiilor cu diabet din România, la al 43-lea Congres

Al 43-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a  avut loc in perioada 24-27 mai 2017, la Hotel Kronwell din Brașov, și a înregistrat o participare record în istoria evenimentului. Cea mai prestigioasă manifestare științifică anuală a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Congresul din acest an a adus împreună peste 1.000 de practicieni de diverse specialități medicale: diabetologi, endocrinologi, nutriționiști, specialiști de medicină internă, cardiologi, precum și importanți factori de decizie și lideri medicali de renume din domeniul diabetului și din domenii conexe, din întreaga lume.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolicea lansat studiul MENTOR – Metabolic Nutritional and Therapy Outcomes in Romanian Type 2 Diabetic Patients, ca parte din noua strategie pentru managementul diabetului zaharat şi al bolilor metabolice.

Studiul MENTOR, derulat în prezent de SRDNBM, îşi propune să aducă noi informaţii, într-o variantă prospectivă, despre controlul metabolic, riscul cardiovascular, evaluarea nutriţională, evaluarea depresiei, complicaţiile micro şi macro vasculare, evaluarea opţiunilor de tratament  în cadrul populaţiei cu diabet tip 2 din România.

Sunt incluși 1.000 de subiecţi de ambele sexe, cu vârsta  cuprinsă între  45 – 75 ani, din segmentele  atât  urban  cât şi rural,  aleşi din cele 41 judeţe ale Romaniei  şi municipiul  Bucureşti, urmăriți de peste 67 medici diabetologi din toată țara.

O mai bună cunoaștere a prevalenței complicațiilor și a condițiilor lor de apariție poate îmbunătății îngrijirea ulterioară a pacienților cu DZ. Aceste date pot fi utilizate și de programele de sănătate pentru o mai bună prevenție și implementare.

Congresulde la Brașov are în prim-plan strategia SRDNBM cu privire la problematica diabetului la copii. „Act Today to Change Tomorrow” este o campanie de strângere de fonduri pentru copiii cu diabet tip 1 din România, prin care SRDNBM își dorește să redea acestora o zi de mâine mai bună prin intermediul unor echipamente noi și mai puțin invazive. SRDNBM urmărește de asemenea schimbarea percepției educatorilor din sistemul de învățământ românesc.

În România sunt 3.000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viațăcare le afectează copilăria. Copiii trebuie să se înțepe de minim 10 ori pe zi și să facă minim patru injecții. Prin această campanie, Societatea Româna de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dorește să achiziționeze sisteme de monitorizare continuă a glicemiei fără înțepături pentru cât mai mulți copii, sisteme care să informeze la orice moment copilul, familia acestuia și medicul de starea glicemiei.

Echilibrul unui copil cu diabet tip 1 poate fi redat donând orice sumă prin intermediul site-ului www.changetomorrow.ro sau donând 2 EURO prin SMS la 8837.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a fost înfiinţată cu scopul de a contribui la creşterea continuă a nivelului profesional, ştiinţific şi deontologic al membrilor săi, prin unirea eforturilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de specialitate şi pentru sporirea calităţii şi eficientei actului medical, în beneficiul pacienţilor cu diabet zaharat din Romania. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti în domeniul bolilor metabolice şi de nutritie din tara noastră.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress