Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice relanseaza campania “Act Today to Change Tomorrow” cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a carei tema o reprezinta anul acesta “Femeile si diabetul zaharat”, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (SRDNBM) initiaza o serie de activitati de informare a publicului in ceea ce priveste preventia si tratamentul diabetului gestational, precum si sarcina la pacienta cu diabet, relansand campania de strangere de fonduri “Act Today to Change Tomorrow”.

Pe 14 noiembrie 2017, SRDNBM a organizat masa rotunda cu tema “Femeile si diabetul zaharat”, invitand la dialog institutiile si organizatiile nationale implicate in tratarea si preventia diabetului, cu scopul de a analiza problemele de sistem, gasind totodata si posibile solutii.

“Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a lansat in urma cu un an campania Act Today to Change Tomorrow, prin care incercam sa colectam fonduri pentru a asigura copiilor cu diabet zaharat senzori de monitorizare a glicemiei. Parerea mea, si a tuturor celor cu care am discutat, medici si pacienti, este ca teama de variatiile extreme ale glicemiei, si in special de hipoglicemie, reprezinta o amenintare deasupra acestor copii si familii, cel putin la fel de grava ca si boala in sine. Acesti senzori de glicemie, care anunta tendinte de scadere a glicemiei sau risc de hipoglicemie, ajuta foarte mult in acest fel”, a declarat Prof. Dr. Cristian Serafinceanu, Presedintele SRDNBM.

In Romania sunt 3.000 de copii care sufera de diabet tip 1 si sunt nevoiti sa duca un mod de viata care le afecteaza copilaria. Copiii trebuie sa se intepe de minim 10 ori pe zi si sa faca minim patru injectii. Prin aceasta campanie, SRDNBM doreste sa achizitioneze sisteme de monitorizare continua a glicemiei fara intepaturi pentru cat mai multi copii. Echilibrul unui copil cu diabet tip 1 poate fi redat donand orice suma prin intermediul site-ului www.changetomorrow.ro sau donand 2 EURO prin SMS la 8837.

Diabetul reprezinta una dintre cele mai importante cauze de deces in randul femeilor. Femeile insarcinate au nevoie de acces la screening, ingrijire si educatie pentru a obtine rezultate pozitive, pentru mama si copil. Cele mai importante actiuni sunt screeningul, monitorizarea glicemica si auto-monitorizarea. In saptamana 24-28 de sarcina, femeile gravide trebuie sa-si faca testul de toleranta la glucoza.

Mai multe informatii despre diabet si metode de preventie, puteti afla pe pagina SRDNBM, www.facebook.com/SocietateadeDiabet.

Societatea Romana de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a fost infiinţata cu scopul de a contribui la creşterea continua a nivelului profesional, ştiinţific şi deontologic al membrilor sai, prin unirea eforturilor pentru imbunataţirea serviciilor medicale de specialitate şi pentru sporirea calitaţii şi eficientei actului medical, in beneficiul pacienţilor cu diabet zaharat din Romania. Societatea Romana de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti in domeniul bolilor metabolice şi de nutritie din tara noastra.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress