Prof. Andrew Boulton

Prof. Andrew Boulton, fost președinte al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), membru de onoare al Societății de Neuropatie Diabetică

Cea de-a III-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic s-a desfășurat în perioada 15-17 octombrie 2015, la Hotel Ramada Parc din București.

Printre invitații de seamă ai manifestării s-a aflat și prof. Andrew Boulton (Anglia), președinte al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, între anii 2011-2015. Acesta a susținut, în cadrul Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, prezentări referitoare la neuropatia diabetică și problemele piciorului diabetic. Prof. Andrew Boulton a primit joi, 15 octombrie, cu ocazia festivității de deschidere a congresului, titlul de membru de onoare al Societății de Neuropatie Diabetică.

„Prof. Andrew Boulton a devenit deja un partener important al Societății de Neuropatie Diabetică, fiind un exemplu de profesionalism, prin felul în care își desfășoară activitatea medicală și științifică. Prof. Andrew Boulton este mereu aproape de cei care suferă de diabet, sau complicațiile acestei afecțiuni: neuropatie diabetică și picior diabetic, fiind totodată o personalitate foarte activă la conferințele și congresele de profil, din întreaga lume. Prof. Andrew Boulton a publicat peste 300 de articole de specialitate, în reviste științifice și 8 cărți în care a abordat în detaliu neuropatia diabetică. Ne bucurăm că a acceptat, și de această dată, invitația noastră și s-a alăturat echipei de profesioniști veniți la congres”, a declarat conf. univ. dr. Ioan A. Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Prof. Andrew Boulton este profesor la Universitatea din Manchester, medic la Manchester Royal Infirmary și profesor la Institutul de Cercetare în Diabet din cadrul Universității din Miami. De asemenea, prof. Andrew Boulton este prima personalitate care a primit Premiul Internațional în Studiul Piciorului Diabetic, în 1995, iar în 2015 i-a fost înmânat Premiul Edward Olmos pentru pledoaria sa în prevenția amputărilor în diabet.

Remarc un progres extraordinar pe care Societatea de Neuropatie Diabetică l-a realizat, în ultimii ani, în România. Aceasta este, cu siguranță, cea mai activă instituție dedicată cauzei neuropatiei diabetice, din Europa. De aceea, mă consider un prieten al acestei societăți științifice și îmi face plăcere să răspund pozitiv fiecărei invitații. Bolnavii de neuropatie diabetică trebuie să știe că au un sprijin important în Societatea de Neuropatie Diabetică și că medicii care îi îngrijesc se dedică formării lor continue, explorării noutăților și descoperirilor recente, pentru a găsi cele mai bune soluții de abordare a acestei complicații, a  precizat prof. Andrew Boulton, în cadrul celei de-a III-a ediții a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic.

Prof. Andrew Boulton este membru al Asociației de Diabet Britanică, Europeană, dar și al Asociației Americane de Diabet, de asemenea este membru de onoare al Societății pentru Picior Diabetic a Africii de Sud. În 2004, prof. Boulton a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. În prima parte a anului 2015, prof. Boulton a devenit membru de onoare și al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, fiindu-i apreciată, pe această cale, implicarea în dezvoltarea și menținerea unei relații de colaborare între diabetologia românească și cea europeană.

Organizator științific: Societatea de Neuropatie Diabetică

Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress