Neptune 2, primul sistem complet închis de gestionare a deşeurilor chirurgicale

Neptune 2, primul sistem complet închis de gestionare a deşeurilor chirurgicale, disponibil şi în România – Zero contaminare, 100% siguranţă pentru cadre medicale şi pacienţi

 Stryker a anunţat că Neptune 2, sistemul închis de gestionare a deşeurilor lichide şi a fumului din timpul intervenţiilor chirurgicale, este deja disponibil în România. Unicul sistem de acest tip existent pe piaţa medicală din România, deja folosit la scară largă în numeroase ţări europene, Neptune 2 asigură colectarea şi depozitarea eficientă a deşeurilor, eliminând, în acelaşi timp, riscul de expunere a personalului de sală şi a pacientului la lichidele colectate în timpul intervenţiilor chirurgicale.

Sistemul de gestionare a deşeurilor poate fi utilizat în sala de operaţii, centre chirurgicale şi cabinete medicale pentru colectarea şi eliminarea deşeurilor lichide chirurgicale, precum şi pentru colectarea fumului generat de dispozitivele de electrocauterizare sau cu laser.

Sistemul este alcătuit din două componente – staţia de andocare Neptune (situată într-o cameră separată a unităţii medicale, în blocul operator , unde poate fi conectată la o sursă de apă rece şi o scurgere) şi o unitate mobilă, Neptune Rover – componenta mobilă de colectare.

Poate fi manevrat extrem de uşor de către personalul de sală în timpul intervenţiilor chirurgicale, permiţând cadrelor medicale să se concentreze pe îngrijirea acordată pacienţilor.

Astfel, Roverul, fiind mobil, poate fi deplasat cu uşurinţă în diferite săli medicale (săli din blocul operator) unde este conectat, prin tubulatura de aspiraţie, la pacientul supus intervenţiei chirurgicale. Astfel, lichidul rezultat în urma manevrelor chirurgicale va fi aspirat direct în recipientele speciale ale unităţii mobile fără a exista riscul de contaminare a cadrelor medicale.  Fumul chirurgical poate fi evacuat de la locul intervenţiei chirurgicale prin tubulatura de fum conectată la filtrul de evacuare fum, instalat pe rover. Fumul chirurgical este filtrat în interiorul roverului.

După finalizarea procesului de colectare a secreţiilor lichide, roverul este anexat la dispozitivul de andocare Neptune, aflat la nivelul blocului operator. Odată ce roverul este conectat la dispozitivul de andocare, golirea deşeurilor lichide şi curăţarea recipientelor are loc în mod automat, în aproximativ 3 minute .

Impactul economic pe termen lung al sistemului Neptune 2 a fost studiat de compania Stryker. Astfel, lipsa riscului de îmbolnăvire a personalului medical prin contaminare, costurile mici de autocurăţare, diminuarea stocului de materiale necesare eliminării acestor deşeuri, timpul  scurt de manevrare a aparatului – sunt doar câteva elemente de eficientizare a proceselor în timpul şi după o intervenţie chirurgicală.

Folosind tehnologia de ultimă generaţie şi luând în considerare reglementările legislative internaţionale (SUA, UE) privind managementul deşeurilor lichide în unităţile spitaliceşti, Stryker este partener de încredere al acestora şi oferă soluţii eficiente şi conform standardelor existente, protejând cadrele medicale, pacienţii şi echipele de management al spitalelor.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress