Ministerul Sanatatii a adoptat Curriculumul de Chirurgie Vasculara propus de SRCV

Dragi colegi,

Imi face o mare placere sa va anunt ca printr-un comunicat publicat in 30 iunie, Ministerul Sanatatii a anuntat adoptarea curriculum-ului de chirurgie vasculara propus de SRCV.

(https://rezidentiat.ms.ro/curricule/2017/chirurgie_vasculara_2017.pdf)

Intrarea in vigoare a acestui curriculum inseamna o schimbare revolutionara in statutul chirurgiei vasculare din Romania.

Elementul fundamental al acestui act il reprezinta alinierea pregatirii medicilor rezidenti la curriculum-ul european de chirurgie vasculara (uemsvascular.com/ficheiros/Syllabus_FEBVS.pdf). Cel putin din acest punct de vedere, la 10 ani de la intrarea Romaniei in comunitatea europeana, chirurgia vasculara din Romania a devenit cu adevarat europeana.

Ce inseamna practic pentru noi intrarea in vigoare a noului curriculum? La finele rezidentiatului, medicii specialisti in chirurgie vasculara vor trebui sa aiba capacitatea de a oferi pacientilor vasculari cea mai buna optiune de diagnostic (inclusiv abilitati de ecografie vasculara) si de tratament – prin metode conservatoare (medicamentos, recuperare), de chirurgie deschisa sau de chirurgie endovasculara.

Toate acestea inseamna noi si importante responsabilitati pentru coordonatorii de rezidentiat, iar rezidentilor ambitiosi le va oferi posibilitatea de a dobandi toate metodele utilizate de specialitatea noastra.

Depinde de fiecare dintre noi ca perspectivele generoase oferite de noul curriculum sa se transforme in realitatile unui grup profesional de elita!

Felicitari tuturor si mult succes!

Ionel Droc
Mihai Ionac
Radu Popa

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress