Cu mișcare, inima e zâmbitoare!

Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Federatia Română de Fotbal, împreună cu
Federația Mondială a Inimii și UEFA au implementat etapa a doua a programului 
Cu mișcare, inima e zâmbitoare!

Pentru al doilea an consecutiv, Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Federatia Română de Fotbal, împreună cu Federația Mondială a Inimii și UEFA au implementat programul “Cu mișcare, inima e zâmbitoare!”, ce are scopul de a promova activitatea fizică în rândul a 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, din zone defavorizate.

Campania a venit ca urmare a faptului ca mai puțin de 25% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani efectuează minimum 60 de minute de activitate fizică pe zi, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Programul a fost implementat pe parcursul a patru săptămâni, în șaseşcoli din cartiere defavorizate ale oraselorOradea şi Iaşi.

Sub sloganul „Fii activ, iubește-ţi inima!”, copiii din aceste școli au învățat importanța activității fizice și au fostîncurajați să fie mai activi. În acest sens, au fost prezentate materiale şi activități pentru a inspira antrenorii și profesorii de sport să-i încurajeze pe copii sa se distreze facand miscare, precum și pentru a ajuta părinții si educatorii să înțeleagă modul în care copiii pot trece peste barierele ce impiedica activități fizice zilnice, precum lipsa de timp, supra-competitivitatea și lipsa cunoștințelor asupra beneficiilor activității fizice.Materialele educaționale pentru copii și ghidul de practică pentru profesori şi părinți cu privire la beneficiile activității fizice, dezvoltate în cadrul acestei campanii, au fost distribuite gratuit. Materialele au oferit copiilor sfaturi practice și idei despre cum să fie mai activi la școală dar și acasă. Activitățile sportive, cum ar fi fotbalul,adăugă distracție întreaga zi, sunt accesibile şi au efecte pozitive asupra sănătăţii, copiii devenind mai puternici, mai încrezători în sine şi mai sociabili.

În școlile participante, copiii au participat la un concurs cu obiectivul de a efectua cat mai mulți pași în cele patru săptămâni, cu accent pe creșterea activității fizice zilnice, mai degrabă decât pe competitivitate.

“În societatea contemporană, numai este de la sine înțeles că toți copiii fac mișcare și în consecință programul“Cu mișcare, inima e zâmbitoare!”, aduce o contribuție meritorie la promovarea unei vieți sănătoase într-un program extrem de interesant și atrăgător pentru copii.

Ceea ce trebuie să înțelegem noi, din bucuria copiilor care au participat la campanie, este că actvitatea fizică este sănătoasă, se face cu plăcere și are un important rol educativ.

Asemeni Fundației Române a Inimii și Societății Române de Cardiologie, Federația Română de Fotbal dezvoltă programe educaționale pentru tineri centrate pe fotbal și încurajează orice proiect în urma căruia beneficiarii înțeleg rostul și rolul mișcării pentru o viață sănătoasă”-Ioan Geolgău, ambasadorul programului“Cu mișcare, inima e zâmbitoare!”.

Aceste acțiuni contribuie la îndeplinirea obiectivului specific 2.2 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, având în planul de acțiuni ”creșterea numărului proiectelor de CSR”.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress