spot_img

Testari gratuite de ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Hipertensiunea arterială – boala silentioasă care poate ucide într-o secundă

De ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale (17 mai) te poți testa gratuit și poți afla cum să previi această afecțiune

Hipertensiunea arterială (HTA), una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare, reprezintă o importantă problemă de sănătate, cu o prevalență în continuă creștere in Romania. Importanța diagnosticării și tratării acestei patologii rezidă în prevenția complicațiilor severe ce derivă din această boală (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, aritmii etc).  Pentru că de cele mai multe ori HTA este diagnosticată tardiv, controlul  periodic chiar și în absența simptomelor  ar putea preveni aparitia complicatiilor.

Fiind o afecțiune silențioasă, pentru mult timp asimptomatică, un grup de medici din Bucuresti si Craiova lansează pe 17 mai (Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale), o campanie de informare și educare medicală pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arterială și riscurile acestei boli.  Este vorba despre o campanie internationala, coordonata de catre Societatea Internationala de Hipertensiune- May Measurement Month ( http://maymeasure.com/),  care in Romania se desfasoara de 3 ani. O echipă de medici specialiști  va sta de vorbă cu cetățenii,  oferindu-le informații legate de această afecțiune care produce cele mai multe decese la nivel mondial. Mai mult decât atât, medicii vor vorbi despre importanța controalelor regulate prin care se poate depista la timp această boală.

Scopul campaniei este creșterea nivelului de conștientizare și informare cu privire la HTA în rândul  populației generale,  abordând metodele de diagnosticare și de prevenție. Obiectivele principale sunt creşterea numărului de persoane care îşi masoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată.

În acest context, se vor face testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale și promovarea monitorizării corecte și constante ale acesteia. Testările gratuite vor avea loc pe 17 mai în doua orașe din România – București si Craiova și au drept ținte identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuți anterior precum și a celor cunoscuți hipertensivi dar necontrolați.

În București, campania se va desfășura între orele 9.00 și 18.00  in 5 clinici publice și spitale, iar pentru cei mai ocupați, din zona de nord a capitale, o echipă a CENTRUL MEDICAL EMERALD va fi prezentă și în mall Promenada (parter, intrarea Calea Floreasca). Invităm pe toată lumea să facă primul pas esențial pentru sănătatea inimii: măsurarea cel puțin anual a tensiunii arteriale. În mod gratuit, oricine ni se alătură beneficiază de o discuție cu echipa medicală, măsurători de tensiune, pulsoximetrie și EKG, dar și de recomandări de stil de viață sau dietă. Participanții cu hipertensiune primesc mingi anti-stres medicale și un ghid al pacientului hipertensiv.

Potrivit celui mai recent studiu, în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, afecțiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial. Specialiștii cardiologi trag un semnal de alarmă și îndeamnă populația să ia măsuri împotriva factorilor de risc ce declanșează această boală, fiind cunoscut faptul că HTA influențează riscul cardiovascular  independent de alți factori implicați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst