Protosan soluție

PROBLEMA

Serul fiziologic este ineficient pentru inlaturarea fibrelor, resturilor si biofilmului, prin urmare nu reprezinta o solutie optima pentru curatarea plagilor.

SITUATIE

Pana la 90% dintre plagile cronice prezinta biofilm, acesta fiind o bariera majora in vindecarea lor.

SOLUTIE

Prontosan, cu o combinatie unica de betaina (surfactant) si polihexanida (antimicrobian), a dovedit ca inlatura biofilmul din plagi. Acest fapt conduce la o vindecare mai rapida a plagilor si reduce costurile antimicrobiene.

prontosanProntosan demonstreaza eficienta sporita in comparatie cu serul fiziologic.

Prontosan Solutie pentru irigarea plagilor.

Partenerul perfect in calea spre vindecare.

Un studiu clinic randomizat simplu orb.

Efectele unei solutii pentru curatarea plagilor in pregatirea patului plagii si asupra inflamatiei din plagile cronice:

Vindecarea plagilor este adesea afectata de prezenta tesutului devitalizat care permite o crestere masiva a bacteriilor si dezvoltarea biofilmului pe plaga. Pregatirea patului plagii, incluzand atat curatarea si debridarea, cat si controlul exudatului si a incarcaturii bacteriene, sunt principii de baza care se aplica in managementul plagilor, deoarece doar o plaga curata se poatevindeca. Conform literaturii de specialitate, combinatia dintre polihexanida si componenta surfactant betaina, a demonstrat o accelerare a debridarii autolitice.

Structura studiului

Un studiu randomizat, controlat, a fost derulat in 6 centre medicale din Italia, in perioada Iunie 2010 – decembrie 2013, obtinand aprobarea comitetului de etica si urmand totodata regulile de buna practica in studiile clinice (GCP).

Obiectivul principal al studiului

Evaluarea eficacitatii solutiei Prontosan (PP)care contine polihexanida si betaina (in ameliorarea plagii si reducerea inflamatiei) comparativ cu serul fiziologic(NS) – standardul actual in tratamentul ulcerelor de presiune si a ulcerelor vasculare de gamba (picior).

Obiective secundare ale studiului

Evaluarea intensitatii durerii si a profilului de siguranta a produsului.

Metode:

  • Evaluari:
  • ameliorarea plagii- scorurile totale BWAT
  • reducerea semnelor inflamatiei
  • Follow-up: ziua recrutarii (T=0), ziua 7 (T=1), ziua 14 (T=2), ziua 21 (T=3), ziua 28 (T=4)
  • Profilul de siguranta: Colectarea tuturor evenimentelor adverse raportate
  • Rezultate:
  • Populatie N=289, randomizata in 2 grupuri (PP = 143, NS = 146)
  • 67% dintre pacientii recrutati prezentau ulcere vasculare de gamba (venoase sau de origine mixta), 25% prezentau ulcere de presiune iar restul prezentau plagi traumatice la pacienti cu ulcere venoase.
  • Populatiile ambelor grupuri au prezentat caracteristici similare (gen, varsta, scor BMI, tipul plagilor, comorbiditati)

Rezultate primare

Ameliorarea plagii si reducerea inflamatiei

BWAT Score total
T0      T1      T2    T3    T4                    p
Prontosan® Group  25.9    25       20    18     14            p = 0.0248
Saline Group            25.45   25.1   24      23     22              At T4

scor

Scorul semnelor inflamatiei BWAT

Scor total BWAT (p=0.0248)S-au constatat diferete statistice semnificative intre T0 si T4 dupa utilizarea solutiei Prontosan (PP) si a serului fiziologic (NS)

  • Scor BWAT pentru semnele inflamatiei (p=0.03)

Rezultate secundare

Scorurile de masurare a intensitatii durerii au fost similare in ambele grupuri. Scorul mediu: 3.0, cu modificari minime sau absente pe parcursul studiului. Nu s-au inregistrat evenimente adverse.

Concluzii:

Rezultatele acestui studiu clinic randomizat confirma superioritatea solutieiProntosan si eficacitatea in pregatirea patului plagii, reducerea inflamatiei si accelerarea vindecarii ulcerelor vasculare ale gambei si ulcerelor de presiune.

Related Posts

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress